Welcome to the World of QuickySolutions
Showing posts with label GENERAL ENGLISH. Show all posts
Showing posts with label GENERAL ENGLISH. Show all posts

Andhra Pradesh Education (AP ED. CET) General English solved question paper http://www.apedcet.org

Monday, 29 April 2013

General Egnlish AP Ed. CET solved question papers 2013.




Dear Aspirants;

In this article you will find the Solved question paper of General English subject pertaining to the Andhra Pradesh Education Common Entrance Test. Friends just go through the solved question papers of AP ED. CET exam and get a seat in the Andhra Pradesh B.Ed Colleges.








As you all are aware that the General English is the PART - A of the AP Ed. CET Exam and it carries 25 questions of one marks each i.e. 25 questions 25 marks :-

Andhra Pradesh, Education, Common, Entrance, Test, 2013, www.apedcet.org, question, papers, generalenglish


Hope this article about the Solved question paper of General English subject of AP Ed. CET Exam 2013 is most useful to you for your better preparations and getting a seat in B.Ed colleges.




SEARCH ENGINE RESULT



RELATED POSTS THAT YOU MAY ALSO LIKE :-

APEd.CET General English Solved question papers
Continue Reading | comments

AP Ed. CET General English Model Question paper

Andhra Pradesh Education Common Entrance Test General English Model Question papers



Dear Aspirants;

AP Ed. CET is the Common Entrance Test conducted by the Andra Pradesh Public Instructions commission for the admissions in the B.Ed Colleges in Andhra State.

The last date of submitting application form has been extended upto 6th May 2013.

As this article is all about the AP Ed. CET General English model question paper, then the following is for your better preparations to the Andhra Pradesh Education Common Entrnace Test 2013.


PART-A : GENERAL ENGLISH (Marks : 25)


1. He failed. He was very careless.

Choose the sentence you get when you combine the given pairs of sentences.

(1) He failed, so he was very careless.
(2) He was very careless, but he failed.
(3) He failed because his carelessness.
(4) He failed because of his carelessness.


2. We attended a……………… of classical music last Sunday. Fill in the blanks with the correct word given.

(1) programmes
(2) consort
(3) show
(4) concert


3. Identify the correct sentence given.

(1) Will you mind closing the door ?
(2) Would you mind to closing the door ?
(3) Would you mind closing the door ?
(4) Would you mind switch off the fan ?




SEARCH ENGINE RESULT



RELATED POST THAT YOU MAY ALSO LIKE :-

APEd.CET General English Solved question papers 2013.

Tags :-

APEdCET Model Question papers, General English AP Ed CET question papers
Continue Reading | comments

General English Solved Question Paper

Monday, 15 April 2013


GENERAL ENGLISH QUESTION PAPER WITH SOLUTIONS



Directions-(Q.10-12) Rearrange the following six sentences (1), (2), (3), (4), (5) and (6) in the proper sequence to form a meaningful paragraph; then answer the questions given below them . 

1 . He walked up to his teacher and asked "Why does one die, Master ?" 
2. "The time has come for your vase to die". 
3. "Its natural," said the teacher. "Everything has a beginning and an end." 
4. A young student happened to break a precious vase belonging to his teacher. 
5. When he heard his teacher's footsteps, he quickly hid the broken vase behind him. 
6. The student then, held out the pieces of the broken vase saying. 

10. Which of the following should be the FIRST sentence after the rearrangement ? 

(A) 3     
(B) 4 
(C) 6     
(D) 1 
(E) 5 

Ans: (B)

11. Which of the following should be the SECOND sentence after the rearrangement ? 

(A) 2     
(B) 3 
(C) 5     
(D) 1 
(E) 6 

Ans: (C)

12. Which of the following should be the FOURTH sentence after the rearrangement ? 

(A) 1     
(B) 5 
(C) 2     
(D) 6 
(E) 3

Ans: (E)

Directions-(Q.13-16) Read each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The letter of that part is the answer. If there is no error, the answer is (E) i.e. 'No error'. (Ignore the errors of punctuation, if any)

13. My name is Rahul / and I am coming / from a beautiful state /in India. No error
              (A)                   (B)                             (C)                     (D)         (E)

Ans: (B)

14. If you want to / keep good health / you must eats / a lot of vegetables. No error
              (A)                   (B)                     (C)                      (D)                  (E)

Ans: (C)

15. In recent months, / a large number of equipments / has been steal/from construction sites. No error
               (A)                                    (B)                                 (C)               (D)                      (E)

Ans: (C)

16. The Indian Government's / primary goal/is to reduction / of poverty. No error 
                (A)                              (B)              (C)                (D)             (E)

Ans: (C)

Directions-(Q.17-21) Read the following passage carefully and answer the questions given below it. Certain words are printed in bold to help you to locate them while answering some of the questions. 

Vishnu Raman was an Indian magistrate who lived about a hundred years ago. He was famed for the fairness of his judgements. One day while the magistrate was walking through the market he saw a crowd outside a poultry shop. On enquiring what the matter was he learnt that a worker had accidentally dropped a heavy sack on a chicken, crushing it to death. The chicken was small, worth only about five rupees, but the owner of the shop had caught the worker by his throat and was demanding a hundred rupees. His argument was that the chicken would have grown into a plump bird in another two years and then it would have fetched him the amount he was asking for. Somebody in the crowd recognized the magistrate, and everybody made way for him. 

"Judge our case, your honour !" said the owner of the chicken, letting go of the worker and bowing respectfully to the magistrate. "This man, through his carelessness has caused the death of a chicken that would have fetched me a hundred coins in another two years !" Fear had made the worker's speech incoherent. Nobody could understand what he was saying. "The price put on the chicken is hundred rupees," said the magistrate, to the worker. "I advise you to pay the owner." There was a gasp from the crowd. Everybody had expected the magistrate to favour the poor worker. The owner of the chicken was overjoyed. "They said you were fair in your judgements" he said, rubbing his hands in glee, "now I can say there is no one fairer than you !" 

"The Law is always fair," smiled the magistrate. "Tell me, how much grain a chicken would eat in a year ?" "About half a sack," said the poultry shop owner. "So in two years the chicken who died would have eaten a whole sack of grain," said Vishnu Raman. "Please give the sack of grain you've saved to the worker." The chicken owner turned pale. A sack of grain would cost more than hundred rupees. Frightened by the shouts from the crowd, he declared he would not take any money from the worker, and retreated into the safety of his shop in the end.

17. What was Vishnu Raman well known for? 

(A) He was well known for his respectable position 
(B) He was well known for his honesty 
(C) He was well known for his fairness of judgement 
(D) He was well known for time management 
(E) None of these

Ans: (C)

18. Why was the owner asked to give a sack of grain to the worker? 

(A) The worker could not afford grain 
(B) The worker had purchased the sack of grain 
(C) The worker did not get paid for his services 
(D) A sack of grain was equal to a hundred rupees 
(E) He would have saved on a sack of grain 

Ans: (E)

19. In the end, the owner turned pale because- 

1. The magistrate was being unjust. 
2. He realised that he was being cheated. 
3. The magistrate asked him to give the worker a sack of grain. 

(A) Only 1     
(B) Only 2 
(C) Only 3     
(D) Only 1 and 2 
(E) Only 2 and 3 

Ans: (C)

20. Why was the owner of the shop initially overjoyed with the magistrate's judgement ? 

(A) The magistrate asked the worker to pay him a hundred rupees 
(B) He was fond of the magistrate 
(C) He did not expect the magistrate to favour the worker 
(D) He could now buy another chicken 
(E) The law is always fair 

Ans: (A)

21. What was the commotion in the market about ? 

(A) The worker quitting his job 
(B) The shop owner beating the magistrate 
(C) The magistrate's visit to the market 
(D) The death of a chicken 
(E) The missing money from the owner's shop

Ans: (D)

Directions-(Q.22-23) Choose the word which is most opposite in meaning of the word printed in bold as used in the passage- 

22. Accidentally 

(A) Deliberately 
(B) Mistakenly 
(C) Erroneously 
(D) Cautiously 
(E) Hastily 

Ans: (B)

23. Fair 

(A) Brilliant     
(B) Good 
(C) Honest     
(D) Unjust 
(E) Clever

Ans: (D)

Directions-(Q.24-26) Pick out the most effective word from the given words to fill in the blanks to make the sentence meaningfully complete-

24. Most of the people who .......... the book exhibition were teachers. 

(A) witnessed 
(B) presented 
(C) conducted 
(D) held 
(E) attended 

Ans: (E)

25. The frequent errors are a result of the student's ................. 

(A) talent 
(B) smartness 
(C) carelessness 
(D) perception 
(E) destructiveness

Ans: (C)

26. I finally.......... her to stay another day. 

(A) advised     
(B) persuaded 
(C) suggested 
(D) called 
(E) tortured

Ans: (B)



Continue Reading | comments

ELIGIBILITY / ENTRANCE SOLUTIONS

More on this category »

Master / Management Solutions

More on this category »

GRADUATE SOLUTIONS

More on this category »

You can also receive Free Email Updates:

Widget by QS
 
Support : Creating Website | Free xml sitemap generator |Ping your blog, website, or RSS feed for Free
Copyright © 2012. QuickySolutions - All Rights Reserved
Template Modify by Quickysolutions Inspired QuickyNetwork
Proudly powered by Blogger

Rank Makers Join our programmes and get rank in Exams | Quicky Solutions A Unique Site for Scholars

X